lunes, 11 de noviembre de 2013

Badalona 9 - 10 Júpiter

PRIMERA DERROTA
BADALONA 9 - 10 JUPITER (2-4,0-3, 3-2,4-1)

La sortida dels locals va ser molt tova i l’efectivitat del Júpiter va posar ràpidament en avantatge als visitants que van acabar la primera part amb un 2-4. De poc va servir la lluita i esforç del boia Óscar Reloba que només va aconseguir marcar un gol  –Mateo el segon-, en part per la bona col·locació del porter visitant.
El segon quart va participar de les mateixes credencials amb uns resultats encara més desencisadors pels badalonins que van acusar molta precipitació en atac: xuts mal seleccionats, passades a la boia mal calculades, pèrdues de possessió per mala protecció de la pilota i un penal absurd de Jordi Pañella van ser determinants per a un parcial que va acabar amb un 0-3 a favor del Júpiter. A l’equador del matx el resultat desesperançava: 2-7 i les opcions de remuntada obligaven a un canvi de plantejament.
D’aquesta manera Vicens Pascual va moure la banqueta cercant frescor i dinamisme en el joc, quan el Júpiter, amb més experiència, especulava amb els 5 gols de marge: possessions llargues i movent-la amb calma en atac  i jugant amb un pressing opressiu en defensa per esgotar els 30 segons de possessió. No obstant, els locals van començar a entrar en el bon joc, més coordinats i amb major confiança, que donar fruit amb els dos gols de Xavier Querol i un de Sergi que escurçaven distàncies. 5-9 al final del tercer quart.
Optimistes i lluitadors, el del Club Natació Badalona van sortir al darrer parcial amb una defensa de pressing absolut i hàbil col·locació per a interceptar pilotes i, fruit d’un millor estat físic, van encarrilar una remuntada imparable amb gols de Jordi Esteve i uns altres dos gols de Sergi Font que deixaven el marcador amb 8-9 a falta de tres minuts per al xiulet final. Tot i això, el Júpiter va aprofitar una superioritat numèrica per recuperar un avantatge de dos gols que es va escurçar amb un gol d’Isaac Tabuenca a falta d’un minut. El darrer atac dels locals no va trobar porteria i amb un parcial que havia capgirat la situació del partit (4-1) s’arribava al final amb un resultat de 9-10 i una derrota amb sensació ambivalent: dolorosa per  no puntuar però optimista pel potencial  i resistència demostrats en el tercer partit de lliga. Encara queda més de mitja primera volta i la segona. Ara cal analitzar els errors i preparar a fons el partit contra l’Igualada que serà de semblant o superior dificultat atès que és un dels aspirants a la part alta de la classificació.

Parcials: 0-1,0-2,1-2,1-3,1-4,2-4 (1ª part) 2-5, 2-6, 2-7(2ª part) 3-7, 4-7, 4-8, 4-9,5-9 (3ª part), 6-9, 7-9, 8-9, 8-10 i 9-10 (4ª part).

CN Badalona: J. Pañella, Sergi Font (3), Aaron Brea, Xavi Querol (2), Mateo López (1), Isaac Tabuenca (1), Albert Ferrer, Oriol Navarro, Oscar Reloba(1), Julio Jiménez, David Arranz, Jordi Esteve (1) i Pol Albert.

Cal agrair el suport de Jordi Carretero que, patint a la banqueta, s’estrenava en les seves funcions de Delegat de camp. L’ agraïment també és extensible a la guapa delegada d’equip, Mercè Romero, d’innegable eficiència en la logística. Igualment és una satisfacció per a la salubritat moral del conjunt i del waterpolo badaloní el recolzament de la grada, tan nombrosa com implicada el passat dissabte. També enviem una salutació als companys Cisco Roqué i Daniel Romaní que eren baixa per lesió.

Crònica cortesia de Vicens Pascual /Revisió i adaptació: Albert Ferrer Flamarich