lunes, 17 de marzo de 2014

BANYOLES 14 - 15 BADALONA

BANYOLES 14 - 15 BADALONA Victòria massa ajustada 

Un Badalona amb diverses baixes tant per lesió com per compromisos diversos, visitava un Banyoles complet. Tot i el caràcter intranscendent del partit ambdós equips van sortir a guanyar des del primer xiulet. Va ser un matx dominat per bon joc i el faire-play amb un marcador enganyós. Els dos primers quarts van tendir cap al cantó banyolí en l’avantatge del marcador, mentre que els dos següents van ser del Badalona tot i un darrer quart desastrós en defensa que el va fer perdre el quatre gols d’avantatge a mig quart. I és que malgrat les ganes un cert aire de relaxació dominava l’ambient. Una relaxació falta d’intensitat mental, habitual en els primers quarts del Badalona de la primera volta de la primera fase com ja dèiem en les cròniques pertinents.

Això va facilitar que el poder ofensiu dels locals trobés fortuna aviat amb un gol des de la boia. Ràpidament Cisco Roqué des de l’extrem bo rematava a gol una superioritat numèrica aconseguida per Romaní. El mateix Romaní marcaria dos gols més deixant el parcial amb 2-3. No obstant, la voluntat del Banyoles era clara i dos gols seus posaven en evidència que el partit seria més igualat del previsible. Amb 4-3 s’iniciava el següent quart i cert moviment de banqueta visitant dinamitzant una espiral de gol i rèplica quasi constant com demostra el de 3-3. Gols de Sergi amb el seu clàssic xut parabòlic, d’Arranz des de l’exterior –en superioritat numèrica- i de Jordi Esteve amb el seu acadèmic llançament ajustat al escaire posaven el 7-6 a l’equador del partit descans. Però la sensació era d’un cert esllanguiment davant la pressió banyolina. Calia pujar en intensitat i aprofitar un millor estat físic i encert de vers la porteria contrària.

D’aquesta manera el tercer quart, amb canvis que intentaven equilibrar el perfil de jugador en cada banda –fet no gaire resolt en el quart anterior-, va resoldre’s amb  bona defensa en les ajudes en el marcatge al boia i un claríssim 1-5 a favor dels visitants que trencava el partit. Romaní des de la boia completava la seva habitual bona actuació i feia dos més (quatre en total), Tabuenca sorprenia a tothom a un xut ajustat a l’escaire inferior dret en una falta llunyana, Arranz des de la boia treia petroli en les lluites i Marc culminava des del centre un contraatac a passada de “Flama”, estrenant-se enguany. El resultat al final del període era de 8-11 i les sensacions havien canviat: domini, tranquil·litat, intervenció variades de jugadors i partit sota control.

No obstant la suposada tranquil·litat i confiança es van veure seriosament amenaçades pels locals. Tot i que Arranz va ampliar l’avantatge amb n nou gol –el seu tercer- que posaven un clar 8-12, la rèplica no es va fer esperar (9-12). Un nou gol de Tabuenca mantenia el màxim avantatge però que, seguint la dinàmica del matx seria contrarrestat per un penal (10-13). Faltaven cinc minuts pel xiulet final. Però en un joc on cada minut permet aproximadament una possessió per equip no s’hi val a badar: el que va fer el Badalona, que tot i un gol de Jordi Esteve va veure com el Banyoles devorava l’avantatge assolit a falta d’un minut i escaig pel final aconseguia empatar a 14. Sense dubte massa gols encaixats, especialment per un Badalona que ha de millorar aquest aspecte i les puntuals desconnexions. El catorzè gol banyolí, per cert, d’un bonic i potent revés que el porter Pol Albert no va poder aturar com tampoc ho va fer amb el gol anterior de penal.

La insistència en atac del Badalona va tenir fruit i una exclusió a favor i un oportuníssim temps mort demanat per Vicens Pascual van permetre recol·locar els jugadors: els esquerrans al seu lloc i Romaní al primer pal, per aprofitar el trencament de dos metres i penjar-la al primer pal. No obstant, Tabuenca va etzibar precipitadament un xut al seu angle llarg que va caure mort a l’aigua després de donar al pal. El rebot l’aprofitava el capità “Flama” amb un canvi de mà tan ràpid com precís per empènyer la pilota i amb la campana del darrer minut ja sonada, fer pujar el darrer gol del partit. El Banyoles va llançar-se a una ofensiva per assolir un nou empat però la seva precipitació no va tenir recompensa. La pilota va ser marejada per la defensa visitant fins a esgotar les darreres dècimes confirmant una victòria necessària per assolir el cinquè lloc de la classificació general que és l’actual objectiu.

1ª part: 1-0,1-1,2-1,2-2,2-3,3-3,4-3 (4-3)
2ª part: 5-3,5-4,6-4,6-5,6-6,7-6 (3-3)
3ª part: 7-7,7-8,7-9,8-9,8-10,8-11 (1-5)
4ªpart: 8-12,9-12,9-13,10,13,10-14,11-14,12-14,13-14,14-14,14-15 (6-4) Final 14-15

10 expulsions a favor i 5 expulsions i 2 penals en contra.
CN Badalona: Jordi Pañella, Sergi Font (1), Dani Romaní (4), Isaac Tabuenca (2), Martí Vinyoles, Cisco Roqué (1), Albert Ferrer "Flama" (1), Dani Muñoz, Marc Alex Pagès (1), David Arranz (3), Jordi Esteve (2) i Pol Albert.
Crònica de Vicens Pascual.
Revisió i adaptació: Albert Ferrer “Flama”

No hay comentarios:

Publicar un comentario