domingo, 15 de diciembre de 2013

Sant Adrià 8 - Badalona 13

El derbi, amb victòria visitant

Des de feia jornades s’assenyalava els tebis inicis de partit amb què els badalonins restaven a l’expectativa del desenvolupament de joc amb un plantejament poc incisiu en atac i una preocupant manca concentració. No obstant, el requerit i necessari canvi de mentalitat es va materialitzar el passat dissabte en el derbi contra el Club Waterpolo Sant Adrià. La responsabilitat de no perdre una de les places capdavanteres de la classificació i la motivació contra un rival directe a casa seva van ser clau per a un inici del matx serè i efectiu.

No són pocs els badalonins que en algun moment han defensat els colors del Sant Adrià o, fins i tot, alguns van contribuir a la formació d’aquest equip. Per tant, els partits contra l’alienació de la ciutat veïna són molt més que un derbi. Així ho va demostrar Mateo López que amb la veterania i el fons que el caracteritza, va conduir el joc des de l’exterior de l’arc i va contribuir des de boia amb quatre gols, dos a la primera part. Una part que va començar amb avantatge local però que els nostres jugadors van capgirar al final dels vuit minuts amb 2-3

El segon quart va portar la igualada dels locals i la reacció dels visitants amb un altre gol de Mateo i els de Cisco, Isaac Tabuenca i Sergi Font. Aquest darrer en un penal provocat per ell mateix, que trencava l’ habitualment nefasta ratxa de llançaments errats des dels cinc metres. El Badalona controlava el partit però el Sant Adrià no es rendia i lluny d’abaixar els braços va seguir apretant en atac i remuntar diversos gols. Entre ells un a errada del capità “Flama” en una recuperació de pilota mal cedida al porter. Era el 6-7. Calia una reacció que donés una mica més de marge abans de finalitzar el quart i Mateo va reaparèixer posant el 6-8 en una jugada de superioritat numèrica amb què es va arribar a l’equador del partit. En aquest punt i com és freqüent aquesta temporada Jordi Pañella va cedir pas a la porteria a Pol Albert, després de dos quarts força atent i establint referències en defensa, molt significatives en les diverses inferioritats numèriques. El parcial malgrat la diferència de joc, el resultat va ser ajustat: 4-5.

A la tercera part calia rematar la feina. La pilota no entrava fàcilment en part gràcies al porter andrianenc amb una considerable capacitat de salt i uns xuts dels badalonins a voltes massa centrals. Un contraatac de Sergi al pal i algun altre errat per Jordi Esteve en són un exemple. Però Julio primer amb un xut sec, que ha passat per sobre el cap del porter des de l’arc en home de més, i després Cisco Roqué en un dels seus ajustats llançaments per l’escaire que han establert un reduït però beneficiós marge d’avantatge amb dos gols que han estat els únics que s’han vist al Poliesportiu Ricart al tercer quart. El Badalona ha jugat còmode i fruit del millor estat físic i els canvis administrats per Vicens Pascual ha mantingut un ritme de partit alt alhora que la iniciativa del joc, amb gran contribució d’Aarón Brea en el marcatge al boia -tot i les dues expulsions acumulades-.

El darrer quart ha començat amb el tercer gol de Cisco Roqué amb una vaselina estratosfèrica que posava un cinquè gol d’avantatge i li permetia treure’ s l’espina d’una vaselina molt mal llençada al primer quart. 6-11 al marcador en un resultat que Sergi Font s’encarregava d’ampliar amb unes dues dianes més. El pitxitxi feia honor a la seva estadística i acomplia el seu hat-trick. Per tant, tot lligat a una gran defensa col·lectiva i individual de, per exemple, Julio que ha caigut diverses ocasions a marcar un doble boia resolent-les amb nitidesa i, especialment, Pol Albert, molt segur sota pals amb aturades i pausant la sortida de pilota. Només dos gols dels locals han maquillat el resultat deixant el 8-13 final. El parcial ha estat de 2-3. Per tant, malgrat la sensació de domini badaloní i atès que tres dels quatre quarts s'han guanyat només per la mínima s’imposen dues conclusions. La primera que la sensació d’avantatge és transitòria i poc matemàtica i, per tant, poc fiable. I segona, i conseqüent de la primera, la victòria s’ha treballat al llarg de tot el partit amb la consciència que calia mantenir la intensitat fins al final. Hi han contribuït notòriament jugadors sovint a l’ombra però en tasques que beneficien a la resta de companys com Martí Vinyoles amb pocs minuts però convincent en defensa, Àlex Pagès amb el dinamisme d’interacció del seu joc, la lluita i defensa d’Oriol Navarro a la boia i Albert Ferrer “Flama” nedant en defensa i atac i provocant alguna expulsió. El Badalona d’aquesta jornada no ha apel·lat a les remuntades èpiques a meitat del partit.

Volem dedicar aquesta victòria al nostre company Pol Albert que tot i patir una greu pèrdua personal ha entrenat i jugat contribuint amb el seu carisma i afabilitat a mantenir el segon lloc a la classificació del seu equip.

CN Badalona: Jordi Pañella, Sergi Font (3), Aarón Brea, Martí Vinyoles, Mateo López (4), Cisco Roqué (3), Albert Ferrer “Flama”, Oriol Navarro, Àlex Pàges, Julio Jiménez (1), Isaac Tabuenca (1), Jordi Esteve (1), Pol Albert.