viernes, 29 de marzo de 2013

Badalona 8 - Molins B 7

Crònica de Vicens Pascual i Albert "Flama"

Bon partit de Waterpolo contra un dels co-liders!

El partit no podia començar millor: quatre atacs i quatre gols, a càrrec de Roma per dues vegades, Arranz amb un xut col·locat des del perímetre i Cisco gràcies a una assistència de Julito que rematava una sortida al contraatac amb un gran xut molt ben dirigit a l’escaire. El marcador era de 4-0 i semblava que el fantasma de l’anterior jornada s’havia invertit. Eren els homes de Vicenç Pascual qui golejaven mentre l’equip contrari, el Molins B, estavellava els seus xuts contra la porteria defensada per Jordi Pañella. La defensa del Badalona oferia una resistència meritòria però una superioritat numèrica i una badada van permetre reduir distàncies cloent la primera part amb el resultat de 4-2.

La remuntada dels visitants no es va aturar i un gol a l’ inici de la segona part els situava un gol per sota. Però badalonins lluny de baixar la guàrdia van seguir lluitant en atac i facilitant que Cisco i Roma, altra vegada amb assistència de Julito, ampliessin la distància amb un gol més cadascú. Amb 6-3 i tres gols d’avantatge s’acabava el segon quart. No obstant el següent quart, els Molins B ha sabut aprofitar les rotacions fetes per donar descans a jugadors i amb un joc molt fort ha provocat dues expulsions a la boia i al perímetre que els ha situat en un perillós 6-5. La part ha conclòs amb més tensió atesa l’errada defensiva que situava l’empat a sis en un marcador que moments després faria pujar el setè gol a favor dels locals gràcies a un gol de Mateo López. Ho feia aprofitant una de les poques superioritats numèriques disposades pel Badalona enfront les nombroses –prop de la desena- de què van disposar els jugadors del Molins de Rei B.

Només iniciar-se la darrer part els àrbitres van castigar al Badalona amb una exclusió excessivament rigorosa que tornava a sumar pressió als locals en un marcador que tornava a mostrar un empat. A partir d’aquí, el Badalona amb l’acumulació de les expulsions de David Arranz i Julito, dos dels seus homes més habituals dins l’aigua, van mantenir el setge a la porteria del Molins. Entre les poques concessions arbitrals davant una defensa dura, els locals van gaudir d’un penal a favor que Roma no va transformar. L’ombra del desencert en aquestes ocasions planava en l’ambient i es confirmava ampliant una estadística que arriba al 80% de penals errats aquesta temporada per part dels homes del Badalona.
No obstant els locals seguien buscant el vuitè gol: pilotes a la boia, pilotes a l’extrem a la recerca de jugades individuals, contraatacs frustrats,...tot semblava poc i els àrbitres no ajudaven a la construcció del joc: des de discutibles faltes en atac a expulsions no assenyalades en ocasionals intents de desbordaments dels extrem van dificultar la tasca atacant. Mentrestant, el Molins aprofitava per acostar-se a la porteria de Jordi Pañella obligant-lo a fer una molt bona actuació evitant gols diverses ocasions. Especialment en les sortides a roba pilotes a la boia.

Finalment els badalonins van obtenir una superioritat i després de moure hàbilment la pilota intentant descol·locar la defensa i cercar espais, Mateo dóna una assistència al segon pal a Jordi Lob-levyt que posa el definitiu 8-7. Faltava poc més d’un minut i un atac del Molins avortat per la defensa local i la suficient paciència per retenir la pilota van tornar a demostrar que sumant esforç, constància, valentia i serenitat l’equip obté l’èxit com a resultat.

L’equip passarà la Setmana Santa com a líder compartint plaça amb el CN Banyoles i 12 punts gràcies a les quatre victòries aconseguides en aquesta segona fase. La propera jornada serà el 6 d’ abril contra el C. W. Sant Adrià a la seu local.

Parcials: 4-2,2-1,1-3,1-1. Final 8-7

Badalona: J. Pañella, Dani Costa, Dani Romaní, Dani Muñoz, Mateo López, Cisco Roque, Albert Ferrer “Flama”, Jordi Lob-Levyt, Julio Jiménez, David Arranz, Xavi Querol i Jordi Esteve.
Gols: Roma 3, Cisco 2, Arranz 1, Lob-Levyt 1 i Mateo 1.